Microsoft: upgraden naar Windows 8 veel sneller

door

Windows 7

door

Achtergrond - Een update naar Windows 8 zal veel sneller kunnen worden uitgevoerd. In sommige gevallen in 10 procent van de tijd die het kost om naar Windows 7 te upgraden.

De tijdbesparing zal groter zijn naarmate er al meer bestanden aanwezig zijn op de te upgraden pc, aldus Christa St. Pierre, lid van het Setup en Deployment-team van Microsoft, in een blogpost.

Volgens St. Pierre zal een clean install - waarbij alle bestanden en data van de drive worden verwijderd voor het installeren van Windows 8 - 21 minuten kosten. Dat is 35 procent minder dan de 32 minuten die er volgens Microsoft nodig zijn bij Windows 7.

Tijdbesparing

Voor een 'medium upgrade', op een pc met 213.000 bestanden en 77 applicaties, is Windows 8 drie keer zo snel. De upgrade is in dat geval in 42 minuten klaar, versus twee uur en 11 minuten voor Windows 7.

De echte tijdbesparing doet zich voor bij machines waarop tussen de 430.000 en 1,4 miljoen bestanden en tussen de 90 en 120 applicaties staan. Een upgrade naar Windows 8 is in die gevallen tussen de vier en tien keer sneller.

20 uur

St. Pierre erkent dat Windows 7 niet onfeilbaar was. "Als je een groot aantal bestanden op je systeem had, heb je kunnen zien dat de installatietijd van Windows 7 niet goed schaalde", zegt ze. Een 'super upgrade' van een pc met 1,4 miljoen bestanden en 120 applicaties duurt 8,5 uur.

En zelfs dat valt nog mee. Want twee jaar geleden waarschuwde een lid van Microsofts Deployment-team dat sommige upgrades van Vista naar Windows 7 tot wel 20 uur konden kosten.

XP en Vista

Alleen bij een upgrade van Windows 7 naar Windows 8 zal er sprake zijn van het overzetten van applicaties. Wie van XP of Vista naar Windows 8 gaat, krijgt een clean install aangeboden waarbij alleen persoonlijke bestanden (of in het geval van Vista: persoonlijke bestanden en de persoonlijke settings) worden overgezet.

St. Pierre specificeert niet welke versies van het 10 jaar oude XP kunnen worden geüpgraded naar Windows 8. Wel is het in sommige gevallen mogelijk volgens haar, afhankelijk van de hardware.

Topbedrijven met ICT vacatures

Bekijk alle ICT vacatures »

Lees meer over:

Microsoft, windows

eerst ▾ Reacties

De reacties worden ingeladen...

Insider naam

 
{$quantity}%

Mijn insider overzicht Uitloggen

Briefcase({$quantity}) Mijn Downloads({$quantity})

Word insider

  • Exclusieve content
  • Achtergrond verhalen
  • Praktische tips

Topbedrijven met ICT vacatures

CIO nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de CIO-nieuwsbrief over strategie en ICT in uw mailbox.