
7 tips voor de voorbereiding op een IT-audit
Om het zo soepel mogelijk te laten verlopen.
Audits van ICT-aanbieders kunnen duur zijn en veel tijd kosten, maar bedrijven kunnen een aantal dingen doen om het zo soepel mogelijk te laten verlopen.

7 tips voor de voorbereiding op een IT-audit
Audits van ICT-aanbieders kunnen duur zijn en veel tijd kosten, maar bedrijven kunnen een aantal dingen doen om het zo soepel mogelijk te laten verlopen.
De beste manier om je voor te bereiden op een audit is het volledig voorkomen ervan door een nauwkeurig en breed geïntegreerd softwarecompliancy-plan te implementeren, en mocht dat falen, dan heb je nog steeds een relatief stressloze software-audit.
CIO UK geeft tips voor het overleven en misschien wel volledig voorkomen van audits.
1. Research en voorbereiding
Het is veel werk voor gebruikers om een goed idee te hebben van alle risico's en regels, maar de samenwerking met externe raadgeving, adviescommissies en een eigen juridische afdeling kunnen helpen met het identificeren van de risico's voor het bedrijf.
Een checklist, zoals het recht van controle van de licentiegever, restricties en hoe vertrouwelijkheid werkt zal ervoor zorgen dat een onderneming geen vertrouwelijke informatie prijsgeeft.
2. Voer eerst zelf een controle uit
Eerst je eigen controle uitvoeren voor er een officiële wordt uitgevoerd zorgt ervoor dat je bekend bent met de audit-procedures.
Uitzoeken op welk gebied de audit moet plaatsvinden helpt met het garanderen van de veiligheid en de verbetering van de nauwkeurigheid. En daarbij helpt het ook om een veilig proces tot je beschikking te hebben voor het bedrijf om het verlies van gegevens te voorkomen.
3. Talent
Technische kennis is nodig om een software audit uit te voeren.
Met de juiste mensen aan de leiding verbeter je het toezicht en verminder je de grootte van de risico's van audits en garandeer je dat de inspectie spoedig en nauwkeurig verloopt.
Bedrijven moeten regelmatig hun talent verbeteren met vaardigheidsworkshops, cursussen die de kennis opfrissen en training die helpen de risico's van het lekken van informatie te verminderen en garanderen dat het bedrijf goed beschermd is.
4. Loop eerdere audits door
Risicobeoordeling zou altijd moeten beginnen met een herziening van eerdere interne audits.
Als je eerdere rapporten, gegevens en statistieken doorneemt kun je zien wat de sterke en zwakke kanten van de bevindingen waren. Hiermee krijg je een beter idee van de nalevingsrisico's en hoe je die kennis kan gebruiken in toekomstige beoordelingen.
Reageer
Preview