CIO's optimistisch over toekomst

door

Uitdaging

door

Achtergrond - CIO's kunnen inmiddels het licht aan het eind van de donkere economische tunnel zien, maar vooralsnog blijven ze doorgaan met kostenbesparingen en het verhogen van de productiviteit.

Meer dan de helft van 250 CIO's, CTO's en IT-leidinggevenden die zijn ondervraagd door Society for Information Management (SIM) stellen dat kostenbesparingen en het verhogen van de productiviteit hun belangrijkste prioriteiten zijn voor 2009.

Ongeveer een derde van de respondenten ziet de samenwerking tussen IT en business als een uitdaging, terwijl bijna een kwart extra aandacht heeft voor de wendbaarheid van de organisatie en het snel naar de markt brengen van nieuwe producten en diensten.

"De resultaten van het onderzoek tonen aan dat de economische crisis heeft geleid tot veranderde prioriteiten", aldus Jerry Luftman, executive director bij Graduate Information Systems Programs, in een verklaring. "IT-leidinggevenden leggen de nadruk op efficiency om op die manier zoveel mogelijk uit hun budget te halen."

Salarissen

De kostenbesparingen leiden niet tot lagere salarissen. Van de respondenten gaf 80 procent te kennen dat de IT-salarissen dit jaar gelijk waren gebleven of gestegen. Voor volgend jaar verwacht 91 procent een gelijk salaris of zelfs een betere vergoeding.

De budgetten dalen wel. 52 Procent van de ondervraagden zag dit jaar de begroting teruglopen. Voor volgend jaar verwacht 27 procent een stijging van het IT-budget, terwijl 45 procent ervan uit gaat dat de begroting even groot blijft als dit jaar.

De belangrijkste technologieën en projecten voor de komende maanden zijn server virtualisatie, ERP-systemen, de integratie van enterprise applicaties en continuity planning/disaster recovery.

Topbedrijven met ICT vacatures

Bekijk alle ICT vacatures »

Lees meer over:

Kostenbesparing, salaris, budget

eerst ▾ Reacties

De reacties worden ingeladen...

Insider naam

 
{$quantity}%

Mijn insider overzicht Uitloggen

Briefcase({$quantity}) Mijn Downloads({$quantity})

Word insider

  • Exclusieve content
  • Achtergrond verhalen
  • Praktische tips

Topbedrijven met ICT vacatures

CIO nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de CIO-nieuwsbrief over strategie en ICT in uw mailbox.