iPad ook binnen bedrijven de dominante tablet

door

ipad,apple,krant

door

Achtergrond - Bedrijven die tablets aanschaffen, kiezen massaal voor de iPad. En daar komt voorlopig geen verandering in.

Uit een nieuwe onderzoek onder meer dan 1600 bedrijven, dat is uitgevoerd door ChangeWave, blijkt dat 84 procent van de tablets die bedrijven in het tweede kwartaal van plan zijn aan te schaffen, een iPad is. In het vorige vergelijkbare onderzoek van ChangeWave was dat nog op 77 procent.

Samsung

Apple's positie op de tablet-markt is zo sterk dat zelfs de belangrijkste concurrent niet boven de 10 procent uitkomt. Samsung is goed voor 8 procent van de geplande aankopen, Amazon staat op 6 procent.

ChangeWave speculeert dat de nieuwe iPad de belangrijkste reden is waarom zoveel bedrijven van plan zijn om in het komende kwartaal een iPad aan te schaffen. Dat heeft gevolgen voor de concurrentie, die zijn marktaandeel ziet afnemen.

Dominant

Hoewel de concurrentie voor de iPad is toegenomen, is de verwachting dat de iPad de tablet-markt de komende jaren zal blijven domineren. Gartner voorspelde afgelopen herfst dat de iPad ook in 2012 nog goed zal zijn voor meer dan tweederde van de wereldwijde tablet-markt en in 2015 nog altijd een marktaandeel van 45 procent zal hebben.

De verwachting is dat tablets met Android hun marktaandeel langzaam zullen vergroten. Gartner verwacht dat hun marktaandeel zal stijgen van 22 procent in 2012 naar 36 procent in 2015. Op Windows gebaseerde tablets zullen een marktaandeel van 10,5 procent hebben in 2015, terwijl RIM dan goed zal zijn voor 8 procent.

Topbedrijven met ICT vacatures

Bekijk alle ICT vacatures »

Lees meer over:

tablet

eerst ▾ Reacties

De reacties worden ingeladen...

Insider naam

 
{$quantity}%

Mijn insider overzicht Uitloggen

Briefcase({$quantity}) Mijn Downloads({$quantity})

Word insider

  • Exclusieve content
  • Achtergrond verhalen
  • Praktische tips

Topbedrijven met ICT vacatures

CIO nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de CIO-nieuwsbrief over strategie en ICT in uw mailbox.